fbpx

Vi är på väg mot jul igen. Du är upptagen med att leta efter presenter att ge ut till vänner och familj och tänker på den perfekta dekorationen för att ha perfekt jultid. Bland dessa saker måste du också göra julstädning. Oavsett om du gillar det eller inte, ser du till att ditt hem ser glittrande ut vid julfirandet för familj och vänner. Städning under den mest trafikerade tiden på året kan vara överväldigande, så här är några städningstips för semestern för att minska dina bekymmer och stress:

Gå runt huset

Innan du städar, ta en kort promenad runt huset och notera vad som behöver göras i varje område i huset. Genom att göra detta blir städningsuppgiften enklare och snabbare. Du behöver inte slösa bort din tid på att gissa vad du ska göra eftersom du redan vet vad du ska göra. Om du har någon som hjälper dig att städa kan du också lista vem som tar hand om vissa sysslor. Istället för att göra all städning på en dag, fördela städningsuppgiften över flera dagar.

Sortera röran

Julstädning

Efter att ha listat upp de saker som behöver göras är nästa sak du kan sätta tillbaka allt på rätt plats. Gör ett rum i taget påskyndar rengöringsprocessen. Det kanske inte är perfekt under semestern, men en declutter gör att du kan bli av med saker som du inte behöver längre, vilket ger dig extra utrymme för din julpynt. Du kommer att bli förvånad över hur en städning kan ge ditt hus ett uppfriskande utseende. Genom att göra detta kan du gå in på nyår med ett rörigt hus.

Ta hand om din matta

Din matta hanterar väldigt mycket smuts från det ögonblick då den installerades, så du bör inte ta den för givet. Om du har många gäster som kommer över för en semester bör du definitivt ta hand om din matta eftersom en smutsig och smutsig matta troligen kommer att sticka ut. Det vill du inte. Om du kan behandla din matta på egen hand, fortsätt. Oavsett dina ansträngningar, om det fortfarande finns smuts i mattan, investerar du i att hyra professionella mattrengörare. Professionella mattrengörare har verktygen och resurserna för att få din matta att se helt ny ut.

Städ spishällen, ugnen och kylskåpet

Det är värt att rengöra ugnen och spisen innan julmatlagningen börjar. Det finns rengöringsmedel som du kan köpa från den lokala livsmedelsbutiken som du kan spraya på och låta den sitta ett tag och sedan torka av allt. När det gäller ditt kylskåp, bli av med alla förfallna föremål som du har förvarat i ditt kylskåp. Kasta bort glömda rester. Undersök varje hylla och rengör dem längs vägen. Du behöver ett rent kylskåp och att avsätta mycket utrymme för att rymma all din semestermatlagning. Om du tycker att städning av kylskåp, ugn och spis tycks vara ett stort jobb, anställ sedan en professionell städare för att göra en djuprengöring. På så sätt kan du fokusera på att förbereda recept på den utsökta maten du ska servera under firandet. Om du tror att du inte kan kämpa mot fett och smuts som har byggts upp i din ugn, är det värt att anställa rengöringsmedel för att rädda dig själv från stress.

Städa badrummet

Ditt badrum kommer att användas mer den här säsongen, så se till att du skrubbar golvet, torkar ner toaletten och duschar. Ta bort eventuell fläck på diskbänken och diskarna. Desinfektion hjälper till eftersom det inte finns något behov av att skrubba igen. Se till att du lägger mycket toalettpapper och rena handdukar för dina gäster att använda.

Boka professionella städare tidigt

Om du är för upptagen för att göra städningen eller inte vill hantera en städuppgift kan du göra det enklare genom att anställa experter för att göra ditt hus glittrande och redo för semestern. Om du har räknat med att fira jul men som strävar efter att ha en stressfri semester är att anställa proffs ett sätt att hjälpa till. Se bara till att planera framåt eftersom semestern också är en hektisk säsong för städföretag Uppsala. Att städare gör en grundlig rengöring i ditt hus minskar inte bara din stress utan kommer också att ge dig mer tid att ta hand om andra julförberedelser du planerar.
Kontakta oss idag för att diskutera dina städtjänstbehov.