fbpx

I de vanliga rengöringsprodukterna som vi använder hemma kan det finnas många ingredienser närvarande som kan orsaka irritation på ögon och hud, allergier, antibiotikaresistens och hormonstörning etc. Men vad är bättre än att ha naturliga ingredienser som fungerar lika undrande att rengöra, också giftfri och helt säker att använda!

Idag listar vi 8 sådana magiska och naturliga ingredienser som kan vara användbara i olika rengöringsuppgifter.

1. Bakpulver:

Det är en sådan billig produkt som gör mer arbete än bara för bakning. Det eliminerar stötande lukt och tar bort smuts och fett genom att lätt lösa upp dem i vatten.

2. Vit vinäger:

En annan underbeståndsdel är vit vinäger som fungerar som en mångsidig rengöringsprodukt som hjälper till att ta bort smuts, fläckar, fett, mögel och mögel etc. Det luktar dock inte bra men det sprids snabbt.

3. Citron:

Citron har antibakteriella egenskaper, tar bort fläckar effektivt och ljusnar dina vita.

4. Olivolja:

Olivolja är en perfekt ingrediens för att polera trämöbler och få tillbaka glansen på rostfritt stål eller mässing.

5. Salt:

Salt är en ingrediens som alltid finns i vårt hem och lägga till den i bakpulver och vit vinäger förbättrar deras rengöringsegenskaper ytterligare.

6. Eteriska oljor:

Eteriska oljor hjälper inte bara till att bekämpa bakterier utan är också en fantastisk naturlig doft för ditt hus.

7. Tvålötter:

Dessa naturliga tvålnötskal är antimikrobiella och antibakteriella som producerar tvål som kallas saponin som lätt skummer upp. Det tar lätt bort smuts, smuts, oljor, partiklar och lukt från kläder och ytor.

8. Castilla-tvål:

Castilla tvål är en annan mångsidig tvättmedel som kan användas som tvättmedel, tvättmedel, golvrensare, handtvål etc.