fbpx

Att ha ett husdjur är dock en rolig sak, men det är inte så enkelt som det låter. Att hålla hemmet rent med husdjur runt kan vara lite svårt. Med våra praktiska tips är det nu lättare att bli av med oönskade fläckar och smuts i ditt hem.

Håll bakpulver och vit vinäger till hands:

Bakpulver tar bort bakterier och fläckar mycket effektivt. För det första, om du planerar att köpa en sällskapsdjur eller redan har en, se till att du har säng med avtagbara skydd / yttersta skikt. Du kan lägga den i tvättmaskin och det gör det enkelt med rengöring. Naturligtvis tar tvättmedel bort alla fläckar och lukt men här lägger man till en kopp bakpulver magin. Det fungerar också bra för att ta bort fläckar och dålig lukt från husdjur från möbler. Låt bakpulver sitta på det drabbade området i minst tjugo minuter och torka av eller dammsug bakpulver.

Vit vinäger är en annan magisk lukt eliminator. Förvara den i en sprayflaska och ge det drabbade området en spray av vinäger (se till att du inte suger in den!) Och låt den torka av. Du har inte mer våt husdjurlukt runt!

Silvertejp kan vara en bra lösning:

Husdjurspäls eller hår kan vara svåra att dammsuga i hörn och sprickor. Silvertejp är klibbigt och kan ta bort husdjurpälsen mycket effektivt. Dra runt silvertejp och svampa med den klibbiga sidan liggande utåt. Svampen är extremt flexibel och kan lätt komma in i hörn och sprickor för att rensa upp för dig.

Ignorera inte husdjurleksaker och krage:

Husdjurleksaker är krage försummas ofta för rutinmässig rengöring och det slutar smutsigt med dålig lukt. För att ge dem en snabb tvätt kan du lägga dem i din diskmaskin, djup rengöring tillbehör för husdjur blir bäst. Blötlägg kragen och leksakerna i varmt vatten och hundschampo i en halvtimme och skölj med kallt vatten och låt dem lufttorka. Det är naturligtvis viktigt att kontrollera tillverkarens skötselanvisningar för material innan du gör djup rengöring.

Töm kattlåda oftare:

Att tömma kattens kattlåda blir verkligen ett jobb och om du vill att kattlåda lukter inte dåligt är det viktigt att du rengör den ofta. Rengöring av kattlåda två gånger om dagen är en mycket bra lösning.

Möbeltäcken kan spara tid och ansträngningar:

Ditt husdjur kan ha några favoritplatser hemma. Det kan vara din soffa eller säng eller andra möbler. Att ha täckmöbler för de möblerna kan hjälpa till att hålla området rent. När gästerna är i närheten eller om du vill använda området för dig själv behöver du bara ta bort skyddarna för att komma tillbaka till en ren plats. Invester därför i kvalitetsöverdrag för dina möbler!

Leave a Reply

Your email address will not be published.