Ingenting säger sommar som grillfest. Vänner, mat och eld samlas och det är äntligen den säsongen där du kan gå runt i shorts och komma ikapp med gamla vänner över en bit av en saftig biff i din välskötta gräsmatta eller trädgård. Men det är inte alltid solsken och regnbåge, speciellt om du är den som ofta är värd för dessa fester eftersom du sitter kvar med mycket smutsigt arbete att göra och en av de mest hektiska uppgifterna är att hålla jämna steg med din grill.

Lyckligtvis är vi här för att göra sådana uppgifter en promenad i parken och med nedläggningen av tips för rengöring av utomhusgrill nedan kan du se fram emot grillfest i ditt hem igen.

     VINÄGER

Vinäger har betecknats vätskan med 101 användningsområden och det är förutom salladsdressing och kryddning av mat, det är en effektiv smuts- och fläckborttagningsmedel som gör rengöring av din grill till en enkel trevlig uppgift. Allt du behöver är vit vinäger, ljummet vatten, aluminiumfolie och ovanpå allt, en sprayflaska och du är bra att gå.

Med de färdiga sakerna här är hur du gör om utomhusstädningen:

  • Tillsätt två koppar vitäger i sprayflaskan och tillsätt sedan två koppar vatten.
  • Korka sprutflaskan och skaka sedan blandningen kraftigt
  • Spraya lösningen på racken på din grill till mättnad och låt lösningen torka i tio minuter
  • Häll ut eventuell kvarvarande lösning när den torkar och fyll på sprayflaskan med vinäger igen
  • Vik också aluminiumfolien i en två tum liten kvadratisk form
  • Slutligen spraya vinäger på folien och använd den som skrubber för din grill.

Du kan emellertid ersätta aluminiumfolien med en vanlig bomullsrengöringsmedel om du känner att den fungerar bäst och om du avskyr vinägerlukten kan du använda den utspädda lösningen du först skapade för att avsluta hela processen.

VINÄGER OCH BAKPULVER

Vinäger har 101 användningsområden, men bakpulver är mamman till alla livsmedel som har hack, eftersom den har 1001 användningar och rengöring av din grill är en av dem. Den här metoden hjälper dig att rengöra dina grillgaller och gör att de ser lika bra ut som nya. Vad du behöver är bakpulver, vinäger och en stor plastpåse och bör göras över natten.

  • Blanda en kopp vit vinäger och en kopp bakpulver i en skål och rör sedan om.
  • Ta din plastpåse (tillräckligt stor för att gallrarna ska passa) lägg ristarna inuti och häll lösningen du skapade i steg ett men se till att hälla det på racken
  • Stäng väskan och lämna den över natten eftersom det ger tid för lösningen att lossa smuts
  • På morgonen, allt du behöver göra är att skölja dina grillrister med mycket vatten och det kommer att stå snyggt rent. Om det finns kvar smuts kvar på morgonen är en grillborste det enda verktyget som behövs för att ta bort det eftersom det redan har lossnat. Tänk också på att blandning av vinäger och bakpulver orsakar vässa så att det inte bör oroa dig och också se till att du blandar den i en stor skål för att förhindra att den hälls.

förhindra fett ytterligare

Du behöver inte fortsätta att lämna din grill snygg i slutet av dagen eftersom det finns saker du kan göra för att förhindra uppbyggnad och skapa en enkel tid för dig själv under rengöring. Nedan följer några:

1.Smörj grillgallerna med matolja innan kokningen startar
2. Skrubba gallren med en rå lök innan du börjar fungerar också
3. Efter kokningen kan du igen använda en rå bit av en skivad lök för att skrubba eller använda en grillborste (utan borst) för att skrapa dina heta galler för att ta bort eventuella envisa smutsrester. Dessutom hjälper du till att förhindra foul lukt och se till att din grill förblir i bra form

SLUTGILTIGA TANKAR

Med livräddande lösningar som vinäger och bakpulver bör rengöring av utomhusgrillar inte vara så hårt som människor får det att se ut. Du kan nu stolt acceptera att vara värd för ditt parti utan att behöva oroa dig för grillens skick, eftersom ovanstående taktik hjälper dig att hålla det obefläckat rent i beredskap för ditt sommarfest eller familjeåterförening.